Logo P4C
Filozofie pro děti
v centru pozornosti … myšLenka
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
    

 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Propagace FPD

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra -> Další témata...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor(ka) Zpráva
Alena Brepta Skuhrovcová



Založen(a): 3.1.2008
Příspěvky: 32
Město: Karlovy Vary/Č. Budějovice

PříspěvekZaslal(a): 03. 01. 2008 23:03:42    Předmět: Propagace FPD Citovat

Když chcete rodičům nebo dětem říci co je čeká, pozvat je na filozofii pro děti ( ať už do kroužku nebo jinak) jakým způsobem jim sdělíte, co se asi bude dít? Co od toho mají očekávat?

Myslím že by nebylo špatné se zapřemýšlet nad tím, jak které skupiny oslovit aby je to zaujalo a měli chuť se toho zúčastnit.. Jakl jim sdělit, že je to něco přínosného a zajímavého? Tedy jak to děláte, nebo byste udělali vy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi/autorce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zaměstnavatel / Škola Souhlasím se zveřejněním těchto údajů na stránce Kontakty
Alena Brepta Skuhrovcová



Založen(a): 3.1.2008
Příspěvky: 32
Město: Karlovy Vary/Č. Budějovice

PříspěvekZaslal(a): 04. 01. 2008 14:39:37    Předmět: Citovat

Tak já přicházím se svou troškou do mlýna- tohle je text letáčku který jsem dělala pro příležitost 1. setkání skautů na ffii pro děti:

Filozofie pro děti

Co to je? Filozofie pro děti nám pomáhá přemýšlet o věcech, které jsou kolem nás, hledat způsoby řešení problémů, které nám nedají spát, učí nás dívat se na ně z pohledu někoho jiného.. Pomáhá nám utřídit si v hlavě zmatek ze světa kolem a snažit se ho pochopit..

Kdy a kde:
24.11.
ve skautském domě
ul. Kollárova, Karlovy Vary (objekt bývalé školky,
z druhé stany objektu je ZUŠ)

9 – 12 hod pro 13 – 15- ti leté
15 – 18 hod pro rovery a vedoucí

Pojďte si to vyzkoušet, má to smysl..
Pokud chcete přijít, dejte mi vědět na breptaa@centrum.cz, nebo 602171823.. A vezměte s sebou i své kamarády přátele, kohokoliv, koho by to mohlo zajímat..




Jak na vás tato pozvánka působí? Napsali byste to jinak? Myslíte že je tím vystižena podstata věci a zároveň je to lákavé pro danou věkovou skupinu?


Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi/autorce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zaměstnavatel / Škola Souhlasím se zveřejněním těchto údajů na stránce Kontakty
Sabina Koubková



Založen(a): 7.3.2007
Příspěvky: 73
Město: České Budějovice

PříspěvekZaslal(a): 10. 01. 2008 08:35:01    Předmět: Citovat

Alča..
.. Myslím, že se všichni shodneme na tom, že každá skupina je trošku specifická a tak i předložení FPD bude u každé jiné. (Jaké předložení je to nejlepší a nejsprávnější se asi říci nedá - tedy aspoň myslím Smile )
.. Mne čekala prezentace FPD u žáků třetích tříd (cca 9 let) a pak u jejich rodičů. Ač jsem měla větší strach z toho, co budu říkat rodičům, když jsem si to začala trošku připravovat, zjistila jsem, že pro mne jsou rodiče snažší... Podle mne totiž většina rodičů chce, aby jejich dítě bylo bezproblémové, atp... Takže si myslím, že když se této skupině řeknou fakta, o čem FPD je (TKA myšlení, prevence násilí, atd.), vezmou to a FPD je zaujme. Na druhou stranu tohle bych přímo u děcek neřekla - spíše trošku obloukem - já to podala tak, jestli mají rádi příběhy, fantazii, povídání si, hry..
(A určitě musím zmínit letáček Lenky a Ríši (a učitelského sboru Smile ), který dle mého je naprosto dokonalý a skvěle plní svůj účel, ale o tom by měly spíše psát oni dva .o) )
_________________
ťuňťa .o)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi/autorce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit WWW stránky Zaměstnavatel / Škola Souhlasím se zveřejněním těchto údajů na stránce Kontakty
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra -> Další témata... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
tvorba webu webových stránek webdesign